homebrakmuskaraczenedecaduh i telo
Brak je svakodnevno negovanje strastvenog prijateljstva.
Harvil Hendriks

Nemoj da se venčaš sa osobom sa kojom možeš da živiš.
Venčaj se sa osobom bez koje
ne možeš da živiš.

Džejms Dobson

Jedna od najlepših stvari
koju možeš da kažeš svom bračnom drugu:
"Kada bih ponovo birao,
opet bih izabrao tebe.“

Anonimus
   
Komunikacija
Seks
Finansije
Sukobi u braku
Razvod
Nasilje u porodici
 
vikend za secanje
kamp ocevi i sinovi
upomoc ja se zenim
bracno savetovanje
Očekivanja u braku
Filmovi, romani, muzika, čini se da sve govori da ćemo kad nađemo bračnog pratnera, ljubav svog života, rešiti sve probleme, da više neće biti usamljenosti, tuge, problema, da će taj odnos biti rešenje za sve. Međutim, realnost govori da je brak sasvim drugačiji od romantičnih očekivanja.
Intervju: Marjan Tošić
Od pozitivnog iz prošlosti i sadašnjosti treba plesti finu tkaninu svog života
Intervju: Marjan Tošić, psiholog, psihološki savetnik, zamenik predsednika Udruženja za savetovanje, psihoterapiju i koučing, i psihoterapeut u Savetovalištu za brak i porodicu.

Porodica u kojoj odrastamo i ona koju kreiramo
Da li vam se dešava da u svom braku prepoznate izvesne obrasce odnosa i ponašanja koji su bili prisutni braku vaših roditelja? Da li vaš odnos sa partnerom, komunikacija, način na koji provodite vreme u velikoj meri podsećaju na odnos vaših roditelja? Da li podela kućnih poslova između vas i vašeg supružnika veoma nalikuje podeli koja je bila zastupljena u vašoj porodici porekla? Da li prilikom vaspitavanja dece primenjujete sličan sistem nagrađivanja, odnosno kažnjavanja koji su koristili vaši roditelji?
Zašto žene ostavljaju muškarce?
“Neprestano osećam bol zato što sam sama i napuštena.” “Moj muž mi više nije prijatelj.” “Jedini trenutak kada obraća pažnju na mene jeste kada je željan seksa.” “Nikada nije tu za mene kada mi je najpotrebniji.” “Kada me uvredi ne izvinjava se.” “On živi svoj život kao da nismo u braku; retko uzima i mene u obzir.” “Mi smo kao brodovi koji se mimoilaze u noći, on ide svojim putem a ja svojim.” “Moj muž je za mene postao stranac - ja čak i ne znam više ko je on.” “On ne pokazuje nikakvo interesovanje za mene niti za ono što radim.”
 
 
 
 
 
postavite pitanje
web design by Zokara